Джип от Ferrari, продължения на познати класики и чисто нови електрически

...
Джип от Ferrari, продължения на познати класики и чисто нови електрически
Коментари Харесай

Всеки втори нов модел ще е електрически

Джип от Ferrari, продължения на познати класики и чисто нови електрически возила - това чака автомобилният пазар през 2023 година. " Марица " събра някои от най-вълнуващите возила, които Европа и светът ще видят през идната година.

Краят на годината е съвсем тук, вярвате или не. В автомобилния свят това значи, че почитателите знаят какво да чакат през новата година от обичаните си марки. Ситуацията на пазара през 2023 година може да бъде систематизирана като преломна за електрическите транспортни средства, съгласно данните от Международната асоциация на производителите. Близо половината от плануваните дебюти през идващите 12 месеца ще бъдат на напълно електрически коли. 

Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo разшири гамата си кросоувъри с представянето на Tonale. Разположен в малко по-ниския клас от по-големия си брат Stelvio, Tonale е първият plug-in хибриден автомобил на марката и разполага с 1,3-литров четирицилиндров мотор с турбокомпресор и помощна батерия. Общата му мощ е 272 конски сили и е с опция за до 70 км електрически пробег. Новият Tonale ще бъде една от първите министър председатели на 2023 година, като още през януари ще дебютира на пазара в Европа, на цена от към 35 хиляди евро. 

BMW i7

Най-големият и първокласен седан на BMW е напълно освежен през идната година. Новата серия 7 може да се похвали със самоуверен жанр, обилен интериор и в този момент две варианти за задвижване - с обичаен мотор с вътрешно горене, както и огромната звезда на 2023 година в гамата на марката - напълно електрическия i7. Електромобилът, който ще се трансформира и във върхов модел на компанията, използва батериен пакет от 101,7 киловатчаса и пробег до 700 км с едно зареждане.

Ferrari Purosangue



След като години наред Ferrari беше последната компания от огромната тройка на противоречивите коли (заедно с Porsche и  Lamborghini), която отхвърляше да прави кросоувъри, лимузини или спортни купета, първият SUV на италианския производител е реалност и ще дебютира в средата на годината. Purosangue разполага с атмосферен 6,5-литров V12 мотор, който му дава 715 конски сили - най-голямата мощ във всеки атмосферен мотор на Ferrari досега. Новото Ferrari Purosangue влиза в продажба по-късно тази година и се чака да стартира на галактическите цени от около 350 хиляди евро.

Honda CR-V

Не всички министър председатели на 2023-а ще са непостижими за родния покупател. През идната година чакаме и новата Honda CR-V. Любимият стилен седан на марката ще претърпи сериозна смяна, която включва обилни актуализации на екстериора, напълно нова кабина и организация на таблото и уредите. Стартовата цена за Европа пък се чака да бъде към 30-36 хиляди евро. 

Hyundai Ioniq 6

Първият сериозен опит на Hyundai да сътвори футуристичен електрически автомобил ще дебютира отвън Азия. В Европа моделът ще може да бъде платен с два разновидността акумулатори - с 53 киловата или по-мощния модел с цели 77,4-киловатчаса потенциал, който стига мощ от 320 конски сили. Базовият модел Ioniq 6 ще стартира на цени от 42 хиляди евро. 

Kia Niro



Ако от Kia съумеят да доставят до крайните купувачи по света автомобила, който някои от най-големите автомобилни медии към този момент тестваха, то новият Niro може да се трансформира в една от най-успешните коли на 2023 година. Моделът претърпя цялостно видоизменение - чисто нов екстериорен дизайн, съвременен интериор и напълно нова идея на моторите. Дори базовият Niro получава 1,6-литров хибриден мотор със 140 к.с.

Mercedes-Benz EQE

Поредният нов електрически модел ще се появи в гамата на немския производител. Футуристичен и самоуверен седан, EQE се намира на същата платформа като EQS, въпреки и по-компактен вид, и ще се предлага в моделите EQE 350 и EQE AMG. По-малката версия ще има един мотор, инсталиран откъм гърба, генериращ 288 конски сили, до момента в който EQE AMG ще употребява два електрически мотора, произвеждащи дружно до 617 конски сили. Интересна е концепцията и в двата автомобила да се употребява една и съща батерия - 90,6 киловата. Така по-слабата версия EQE 350 ще има пробег от близо 500 км, до момента в който EQE AMG ще изминава до 400 км с едно зареждане.​
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР